ויכוח בין הנהג שפגע לנפגע באיזה מוסך לתקן

שאלה:

שלום, רכב פגע ברכב של חמותי פגיעת פחחות והיא מעונינת לתקן אותו במוסך המרכזי שם היא מתקנת בקביעות. בעל הרכב הפוגע מעונין במוסך שלו שם יעלה הרבה פחות. מה עושים? תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

זכותו של המזיק לבחור לתקן במוסך מורשה שהוא חפץ בו. אך צריך שהמוסך יהיה מוסך מורשה. ואין לו זכות לקחת את המוסך למוסך של בני מיעוטים שמתקנים בזול.

לכן, אם הנהג שפגע מציע מוסך מורשה, אין אפשרות לחייב אותו לתקן במוסך אחר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב.
    מדוע "אין זכות לקחת למוסך של בני מיעוטים"?
    ההבדל הוא אלפי שקלים מינימום (מניסיון. על תיקון וצבע לדלת).
    אולי הכוונה היא כאשר המוסכים שלהם באזורים מסוכנים ?
    או אולי הכוונה היא מעבר לרק פחחות?
    תודה

  2. תיקוני רכב יש לעשות במוסך ולא ב'משחטה'. הסיבה שהמחיר זול, בגלל שבני מיעוטים לוקחים חלקים מהרכב בנוסף לתשלום (ללא ידיעת בעל הרכב).
    בתיקוני פחחות התיקון מחזיק זמן מועט, ואחרי זמן קצר מתברר שרק מרחו טיח וצבע על השקע שבפח…