מתווכים שפרסמו ביחד ונגרר לעסקה אחרת

שאלה:

שלום רב שאלה בעניין תיווך לפני חודשיים נכנסתי לעסקי התיווך בחברת נדלן מאחר ואני חדשה ליוותה אותי מתווכת ותיקה. מפרסום משותף שלנו של נכס, הגיע אליי משקיע שביקש שנחפש לו נכס ברחובות מסויימים בעיר שלנו, בנוסף מסר לנו מס' טלפון ( ממאגר שקיים אצלו) של בעלת דירה שהיה רוצה לרכוש את הדירה שלה מייד נכנסתי לפעולה ובמשך התקופה הנ"ל ניסיתי למצוא, ליצור קשר ולהגיע לפגישה עם בעלת הדירה הנ"ל אך ללא הצלחה. שבוע שעבר אני רואה פרסום בוואצאפ מתווכים שאחד המתווכים פרסם את הדירה שלה למכירה מייד התקשרתי אליו ואל המשקיע, קבענו פגישה אצל בעלת הדירה ונסגרה עסקה המנטורית שליוותה אותי בתחילת הדרך מבקשת חצי מהעמלה בטענה שהמשקיע הגיע אליי דרך מודעה משותפת של שנינו וגם הוא נפגש איתנו במשרד האם מגיע לה חצי מהעמלה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

השותפות של שתי המתווכות קיימות רק על העסקה הראשונה שפורסם בצוותא. אם במהלך הפגישה הלקוח סירב לרכוש את הדירה שפורסמה, והחליט כי הוא רוצה נכס במקום אחר, ומתווך אחד פעל לבדו עבור הנכס שנמצא במקום אחר, על זה לא חל השותפות, ולו לבדו מגיע תשלום של שכר תיווך.

בהצלחה.