טבילה ללא יחסים

שאלה:

טבלתי אתמול, אך לא קיימנו יחסים, אני לוקחת כדורי מניעה. האם יש בכך בעיה?

תשובה:

מצות עונה בליל טבילה, היא חלק מהחיובים ההדדיים שבין הבעל לאשה, ואין מקום למנוע זאת אחד מהשני, גם במצב שבלאו הכי אין קיום למצות פריה ורביה מחמת שלוקחים מניעה. ביחסי האישות יש שני חלקים שאין ביניהם קשר, יש את מצות פרו ורבו הקשורה לילודה אך יש גם מצוה אחרת, והיא בעצם הקשר הזה שבין הבעל לאשה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא קיימנו יחסים מאחר שרבנו באותו יום כשחזרתי הבייתה בעלי לא הזכיר את העניין, גם אני לא הזכרתי וככה הלכנו לישון.
    האם זו עבירה?

  2. זה מאוד לא כדאי, לא רק בגלל הנקודה שהזכרתי שמנעתם אחד מהשני מצות עונה, אלא משום שהכלל הכי יסודי בחיי הנישואין שלעולם אין לזוז ממנו! הוא שלעולם אבל לעלם לא הולכים לישון מתוך מריבה! לעולם! מריבות בין בני זוג הן כמו כדור שלג, אתה יודע היכן התחלת ואתה לא יודע היכן זה יגמר… זה חייב להגמר מיד. באותו היום מתפייסים מתנצלים ולא משנה מי אשם ולמה, חותכים את המריבה ומתפייסים. יש לענין זה חשיבות עליונה, לגמור כשזה קטן ונקודתי ולא למשוך מריבות.