על מי מוטלת האחריות בענין קיום יחסי אישות

שאלה:

שלום כבוד הרב. בענין קיום יחסית. האם החיוב הוא על הבעל או שיכול הבעל לדרוש שאשה תבקש? ואם לא מבקשת יכול לעבור שבועיים בלי קיום יחסית. מה עושים במקרה כזה?

תשובה:

שלום רב,

אין כאן חובה על מי מהצדדים. מי שרוצה עליו לבקש. אבל מאחר שהמצב הקיים מפריע לך, וזה מובן. כדאי לפתוח את הנושא עם האישה בשיחה טובה ונינוחה, ואם יש צורך אפשר לפנות לאנשי מקצוע אני מניח שיש להם פתרונות טובים.