האם להחמיר בימי הפרישה?

שאלה:

שלום לרב מזה מספר שנים שאישתי מתחזקת ב"ה בתפילות ובכל הקשור לטהרה (מקווה) היא נוהגת לשמור עונה לפני ועונה אחרי וגם את היום ה31 לי זה מאוד קשה אני אדם לא בריא בנפשו שהקירבה לאישתי נפשית ופיזית גורמת לי למרגוע ולפחות חרדות אישתי לא מקבלת את זה והיא טוענת שזה חשוב כי היא עוד כמה זמן לא יהיה יותר את העניין של התרחקות בגלל הגיל לי זה קשה מאוד וגם לאחר שחורים מהפרישות אין לה את ההתלהבות כמו לאחר מקווה וזה נמשך לאורך זמן וקשה לחזור למצב של לפני הפרישות .הפרישות של עונה לפני ועונה אחרי תורמת למצב לי קשה עים זה .מה גם שאישתי טוענת שזה מביא פרנסה דבר שהוא על פניו ניראה לא נכון כי הפרנסה רק הולכת ומדרדרת ולי ניראה שזה דווקא בגלל כל ההרחקות שגורמות לריחוק ולא לקירוב .תודה

תשובה:

שלום וברכה

בעניני הפרישה החודשית יש לנהוג רק על פי המתחייב בהלכה ולא יותר. כלומר, כאשר הנושא הוא הפרישה בעונה שלפני עונת הוסת, מה שנקרא עונת אור זרוע, בני אשכנז החמירו בה בדרך כלל ובני ספרד לא נהגו בכך, עונה אחרי בשום אופן אין דין לשמור, למעט בעונה בינונית, שאם היא היתה בלילה, נהגו על פי הכרתי ופלתי להחמיר גם ביום שאחרי, וכן אם היתה ביום נהגו להחמיר בלילה שלפני, ראוי להחמיר ביום ה31, כמובן כשי ענין נפשי יש להקל ביום ה31 אבל מסופקני אם כל ערב ממש אתם בקירבה פיזית, זה לבד עשוי להוריד את הריגוש שבענין… ובכלל הסיבה שהריגוש פוחת הוא ההכרח, אל תתן לאשתך תחושת הכרח, רק תחושה של נעימות וכיף, אף אדם לא אוהב להרגיש כבול ומחוייב לקירבה פיזית, זה חונק ופוגע במערכת היחסים שביניכם.

ה' יברך אתכם בחיים טובים ומאושרים, בריאות הגוף והנפש ופרנסה טובה ומבורכת!