בדיקה לאשה שרואה כתמים

שאלה:

אשה שרואה כמה פעמים כתמים הרבה קודם הזמן שרגילה לראות [עקב טבעת היא רואה רק כתמים מחזוריים ההולכים ופוחתים], האם חובתה לעשות בדיקה או שמכיון שהכתם אינו מטמא היא טהורה וזהו.

תשובה:

אם מדובר בכתם מחזורי, כלומר כל חודש יש יומים של כתמים בזה אחר זה, אינני בטוח שזה נקרא כתם ולא מחזור… ואם זה מחזור אין הקלה של בגד צבעוני וכדומה. תתאר יותר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תלוי בסוג הכתם וגודלו, להגדיר אם זה מחזור או לא, אם זה בגודל של שלוש אצבבעות או בתכיפות רבה באותם ימים יש לנהוג כמחזור אם זה כתם אקראי יש להקל.