נהג שנשלח בטעות ליעד מסוים

שאלה:

בקבוצת נהגים שלח לי נהג נסיעה לאיזה לקוח מנתניה לבני ברק. ובהגעתי לנתניה אומר לי הלקוח שהנסיעה היא בעצם מחר ולא היום. והטעות היתה של נהג המתווך ששלח אותו אליו. מי אמור לשלם לנהג דמי הדלק והזמן שנסע לקחת את הלקוח?

תשובה:

שלום וברכה,

הלקוח אינו חייב לשלם – הלקוח לא הזמין לאותו יום אלא ליום אחר, ואין עליו שום אחריות על הטעות של המתווך.

הנהג שתיווך נסיעה בטעות, נחשב מזיק בגרמי, ודין מזיק בגרמי שחייב במזיד או בפשיעה, ופטור בשוגג. וטעות של יום העבודה לא נכלל בשוגג שפטור. ודינו כפשיעה שחייב שהיה לו לדייק בזמן ששלח נהג. ולכן על המתווך לשלם את הפסדי הדלק שגרם לנהג ששלח.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    לענ"ד זה לא גרמי כי לא ברי היזקא – לא תמיד הנהג מוכן לקבל את הפניה.

    ב. לענ"ד זה שוגג – אומנם היתה רשלנות אבל לא היתה כונה להזיק ולא יודע שמזיק ולכן לגבי גרמי זה עדין שוגג

  2. כאשר הנהג מסכים לקבל את ההצעה – נחשב לברי הזיקא.
    רשלנות נחשב לפשיעה וכוונה להזיק, ולא גרע מדיין שטעה שחייב משום גרמי.