אכל עוגיה והביאו לפניו עוד מאכל מזונות

שאלה:

שלום לרבנים מה הדין כאשר בירכתי על עוגיה מזונות ואישתי הכינה פנקיק אבל בזמן שבירכתי לא היה פנקיק מוכן אלא רק בלילה האם לברך מזונות שוב? 2 מה הדין כאשר לא ידעתי בכלל שהיא עושה פנקק? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם ידעת שהיא מכינה ודאי אין לברך שוב, שהרי לא גרע ממה שכתב הרמ"א בסו"ס קעז שאפילו הביאו לו מאכל מבית של אדם אחר באמצע הסעודה אינו מברך עליו משום שסתם דעת האדם על מה שמביאים לו בסעודה, אבל אם לא ידעת, כיון שמדובר על אכילת עוגיה ולא על סעודת פת, לא קיימת האומדנא שכתב הרמ"א ויש לברך שוב.