טבעת שנמצאה בדירה שכורה

שאלה:

שלום רב עברתי לדירה שכורה ובאחד מארונות האמבטיה מצאתי טבעת זהב, אין באפשרותי כלל לאתר למי שייכת, האם אני יכולה לעשות בה שימוש לאחר תרומה לבית הכנסת? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הטבעת שנמצאה בארון, אם בקלות ניתן למצוא אותה, הרי היא שייכת לשוכרת האחרונה שהייתה בדירה. ויש לאתר אותה ולהחזיר לה את אבידתה. אם הטבעת נמצאה במקום מחבוא, ויש סיכוי שהטבעת שייכת לדיירים מהעבר, הרי היא שלך.

אין שום עניין לתת מעות לצדקה כנגד ערך הטבעת. אם הטבעת של השוכרת הקודמת צריך להחזיר לה. ואם לאו הרי שלך ללא תשלום לצדקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רס סעיף ג, ובש"ך ובנתיבות שם. וז"ל הערוך השולחן: "וכן כשנמצא דברים קטנים כמו מטבעות בסדקין בענין שאפשר שלא נמצא ע"י בדיקה אין לתלות בהאחרון יותר מכולם וקרוב הדבר שחפשו ולא מצאו ונתייאשו והרי הוא של המוצא [ש"ך] ובזה אין חילוק בין שדר עמהם הבעה"ב אם לאו וגם אם הבעה"ב נשאר יחידי אחרי שיצאו השכנים מ"מ לא קנה לו ביתו ורשותו אם היה באפשרי שלא ימצא הדבר לעולם".