יחוד עם גויה שנמצאת בחדרה והוא נעול

שאלה:

שכרתי דירה, אני ועוד חבר, 2 בחורי ישיבות יראי שמים, ועכשיו 12:30 בלילה, וגילינו שבעלת הבית הגויה הגיעה גם לישון בדירה, החדר נעול שלה. בחו"ל במקום הגון, מדובר בבנין בן 29 קומות ואנו בקומה האחרונה אחד מאיתנו ספרדי, מה עושים? אם אפשר זה דחוף לעכשיו, תודה.

תשובה:

שלום רב,

ודאי שלכתחילה חייבים לחפש מקום לינה אחר. מאחר שיש ללא עוברים שם אנשים בלילה ובודאי לא בקומה האחרונה, לא יועיל אם תפתחו את הדלת הראשית של הדירה. אולם עכשיו בשעת הדחק מאחר שאתם בחורים יראי שמים ואינכם חשודים חלילה, תוכלו להמשיך להישאר שם בלילה ולסמוך על הדעה שאם הדלת שלה נעולה אין ייחוד. אבל כאמור, מחר בבוקר תחפשו מקום לינה אחר.

בהצלחה