לשון הרע לשדכן על מדוברת

שאלה:

האם נהגו כאן נכון מבחינת לשון הרע או קבלת לשון הרע? שדכן הציע הצעה לבחור והבחור אמר שכבר נפגש עם הבחורה. השדכן שאל אם להציע לחבר והבחור אמר שכדאי לחשוש כי ההתנהלות של הבחורה בשידוכים בעייתית, ויש בעיה של חוסר טקט וסיפר לו מה שהיה לו. השדכן החליט שלא להציע את ההצעה לבחור השני. האם עברו כאן על לשון הרע? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם התקיימו כאן כל כללי דיני לשון הרע לתועלת, כלומר, הוא בטוח במה שאמר וזה לא נושא הנתון לפרשנות [מה שאני בהחלט חושש שכן…], והוא לא הגזים, ואמר זאת רק מתוך רצון למנוע צער וכו', זה בסדר. הבעיה שסוג הבעיה שהוזכרה כאן היא מאוד נושא של טעם ומאוד נושא שנתון לפרשנות, ומה שאצל אדם אחד יקרא חוסר טקטק אצל אדם אחר יהיה ישראליות, או פתיחות חלקה וכו' וכו', לכן ודאי לא היה צריך לספר, יכול היה למנוע את ההצעה אבל בלי לספר למה זה לא נראה לו מתאים.

בכלל לשון הרע לתועלת זה רק כאשר הוא מספר על הבעיה לבחור מדובר, לשדכן בכלל לא צריך להסביר למה זה לא טוב, הוא לא צד בענין ואין כל טעם לספר לו דברים לא טובים על הבחורה!

שבת שלום.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1