הלשנה על צוות בבית החולים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים! האם מותר להלשין על אחות ורופא בבית החולים על חסר רגישות ואכפתיות כלפי אישה שהגיע אחרי הפלה לבית החולים וטפלו בצורה חסרת רגישות… בכדי שיחליפו אותם בצוות אחר אשמח לדעת מה ההלכה תודה!

תשובה:

שלום וברכה

כדי לדעת אם יש לעשות זאת חובה לדעת אם זו הנהגה קבועה אצלם, אולי היה לחץ גדול מאוד, אולי באותו יום היה איזה קושי, בני אדם הם בני אדם, ולא פוגעים סתם בפרנסה של יהודי בלי לברר היטב במה מדובר. מה גם שלא תמיד הם אשמים, יש צד נוסף ולפעמים אותו אדם כאוב קצת משוחד וקשה לו להבחין שהוא מפריע, אינני מצדיק שום דבר, אבל יש הרבה גורמים ולפני שגורמים נזק חייבים לדעת שאכן מדובר באנשים שהנהגתם באופן כללי אינה ראויה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרופא היה מבוגר, לערך בן 80 אם לא יותר, היה נראה שזו ההתנהגות שלהם כלפי כל אחד.
    הייתי רוצה לפנות לפניות הציבור של בית החולים בכדי שידעו שזהו היחס שקיבלתי מהם והם יראו לנכון מה לעשות.

    צוות בית חולים צריך להתנהג כלפי כל מטופל ביחס מסור ואכפתי בלי כל קשר מה מצב הרוח שלו, ובמיוחד כשמגיע חולה הדורש יחס יותר רגיש וסבלני…

  2. כדי לדעת מה ההתנהגות התמידית שלהם לא מספיק "נראה", ובודאי שיש חובה לתת יחס מסור ואכפתי לכל אדם, וזו חובה גמורה, אבל גם אם אדם פעם כשל, אין סיבה להזיק לו, זה קורה.