נזק שמחמת מריבה ומחמת צחוק

שאלה:

אדם שעבר ליד שני אנשים שרבו מכות ואחד מהם זז והפיל לאדם השלישי המחשב והזיק לו האם חייב לו? 2 עם אדם בצחוק דחפו אחד השני בלי רצון לפגוע בשני והפיל אחד טלפון של חברו האם חייב? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אדם חייב על נזקים שעושה בידיים בין בשוגג בין במזיד בין בצחוק בין ברצינות. ולכן שניים שרבו וכתוצאה מכך נפגע אדם שלישי, חייב המזיק לשלם. וכן אם דחף בצחוק והזיק אותו או את החפץ שהיה בידו חייב במזיק.

מצאנו פטור בשמחת חתן וכלה שהיו רוכבים על סוסים ונפגשים זה בזה, שפטור המזיק כי ע"ד כן עשו. וכן מצאנו לגבי שמחת פורים על דברים מסוימים שהקלו בזה מחמת שמחת פורים. אבל לדחוף סתם אין את הפטור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעח. ולגבי שמחת חתן וכלה ראה שם ס"ט. וברמ"א או"ח סימן תרצו ס"ח.