כלב שרץ לכביש ונפגע

שאלה:

בס"ד שלום לכב' הרבנים הי"ו ראובן תוך כדי נסיעה סבירה בעיר קפץ לו כלב לכביש פגע ברכב גרם נזק לרכב,התגלגל מתחת לרכב ויצא,וראובן ראה אותו יוצא בורח בריצה עם רגל צולעת??נפשו בשאלתו האם אמור לעשות משהו?אולי הכלב נפצע ושייך למישהו??

תשובה:

שלום וברכה,

א. אם נסע בצורה סבירה והכלב קפץ ונפגע, אם על הרכב לא יכל לעמוד אין עליו חיוב.

בהצלחה.

מקורות:

שולחן ערוך חושן משפט הלכות נזיקין סימן שעח סעיף ז:

היו שניהם ברשות או שניהם שלא ברשות, והוזקו זה בזה בין בגופם בין בממונם, אם לא ידעו זה בזה, פטורים.