שני נכדים בני דודים יהיו בני מצוה באותו השבוע. כלומר, העליה לתורה תהיה באותה השבת. אף אחד מהם לא מוכן להקדים או לאחר את שבת העליה לתורה. כל אחד מהם עולה לתורה בבית כנסת אחר באותה העיר. הסבא והסבתא רוצים מאד להשתתף בשתי השמחות. האם יש פתרון לדבר?

תשובה:

הפתרון היחיד הוא לשכנע אותם לעשות את השמחה יחד באותו בית הכנסת… עוד מצאנו רחפת שמותרת בשימוש בשבת שתאפשר לסבא והסבתא לרקוד על כל החתונות… אני מניח שאם הילדים רוצים שסבא וסבתא ישתתפו, אחד מהם אמור לוותר קצת… קצת כואב שהם לא מבינים את זה לבד… אולי יערכו גורל ביניהם מי מוותר… הייתי משדרג את מתנת הבר מצוה של אותו שמוכן לוותר על הכל ובלבד שסבא וסבתא ישתתפו בנחת בבר מצוה שלו…

מזל טוב ורוב נחת.