לשון הרע – לספר לחברה על הזוגיות שבבית

שאלה:

שלום ותודה רבה על האתר הנפלא ישנם אנשים לצערינו שהשלום בית אצלם מעורער מאוד ולפעמים התנהגותו של אחד מבני הזוג (בלי הכללות) מאוד קשה ומרגיזה אך מכיון שיש להם ילדים בן הזוג מתאפק ושותק למען המשפחה אך פעמים ששמירת הסוד בלב מאוד קשה לבד אז הם מספרים לחבר או לחברה טובה אך השאלה האם אין בזה לשון הרע? או מכיון שאין הכונה לגנות את הבן זוג אלא רק להסיר את המטען הרגשי כדי לצבור כוחות כדי להמשיך הלאה הדבר מותר בתודה מראש ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה מעבר לאיסור של לשון הרע, לספר לחברה קרובה זה מביא נזק עצום לשלום הבית ולגמרי לא יועיל. הרי מה שקורה, שכאשר מספרים לאותה חברה קרובה היא מיד מזדהה רגשית וכיון שאינה עושה זאת באופן מקצועי, היא מעצימה את הכעס על בן הזוג: "מה כך הוא עושה? בטח זה מאוד פוגע" וכו' וכו', ולכן אולי לרגע זה נראה שפורקים וזה מסייע אבל האמת שמבפנים הכעס המירמור והזילזול בבן הזוג מתעצמים. כמו כן, ברגע שהמצב בבית נהיה רשות הרבים, בעצם הזוגיות נגמרת, הרעיון של הזוגיות הוא החיים הפרטיים המשותפים. לכן כאשר זה המצב בבית לעולם אין לגשת סתם לחברה טובה, אלא רק לטיפול וייעוץ מקצועי, שגם ייסיע באופן מקצועי לשיפור המצב, וגם יהווה אפשרות לפורקן שאינו מזיק. היועץ אינו אדם מהסביבה הקרובה כך שאין נזק בכך שהוא מודע למצב, וגם הוא יודע להגיב בצורה שקולה ונכונה ואחראית.

כמובן יש לברר היטב למי הולכים…

בשורות טובות ולא להתייאש, אפשר לשקם!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    תודה על העצה היפה
    אבל כאן לא שאלתי כיצד לשפר את שלום הבית וכו מכיון שאתם אתר הלכה ולא יועצי נישואין וודאי שבמקרה ששאלתי מדובר בזוג שהלך ליועצי נישואין הידועים בתחום אך התשובה של כולם היתה לאותו בן הזוג שסובל שהעצה היחידה לשמור על הקן היא פשוט להבליג לשני. אבל וכאן השאלה ההלכתית: היות ואדם לא יכול לשמור הכל בלב במקרה ויש לבן הזוג אדם אחד קרוב עימו הוא חולק את מצוקותיו האם יש בזה לשון הרע? (ולא מדובר בבן זוג טיפש שהולך לספר לכל העיר את בעיותיו אלא אותו חבר קרוב מעודד מקשיב וכו)

  2. לכאורה זה בכלל לשון הרע לתועלת שמותר. אני חוזר ומפקפק שוב ביעילות, עדיף שישפוך שיחו בפני הרב, ולא בפני חבר שאינו מקצועי. אבל כדבריך אינני יועץ נישואין…