נזילה בצינור המים שנעשה ע"י אינסטלטור

שאלה:

השכנים בבנין הזמינו אינסטלטור כדי לבצע עבודות שונות בשביל הדיירים.
תוך ביצוע העבודות, טעה האינסטלטור והחליף שני צינורות. כאשר הצינור של ראובן חובר למונה המים של שמעון, והצינור של שמעון חובר למונה של ראובן.
מעבר לכך, הוא לא חיבר טוב את הצינור של ראובן מה שגרם לנזילה סמויה בחצר, ולאספקת מים גדולה ומיותרת מהמונה של שמעון.
כעת התגלה כל הסיפור.
מי צריך לכסות את ההוצאה המיותרת של המים?
מי מבין השכנים?
או אולי האינסטלטור? [כנראה, שלא נוכל להוציא ממנו את הכסף]

תשובה:

שלום וברכה,

ראובן שחובר אליו הצינור של שמעון, לא חייב לשלם לו על המים שנזלו לחצרו, מאחר ואין לו שום יד בדבר. וכמו כן השכנים אינם אחראים על הפסד שנגרם ע"י טעותו של האינסטלטור. חובת התשלום של ההפסד חל על האינסטלטור בלבד, כדין אומן בשכר שקלקל שחייב על קלקולו.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שו.