קביעות סעודה על לחוח

שאלה:

קביעת סעודה על לחוח… הבאר היטב בסי’ קנח הלכה ה’ מביא את דברי הטז באות יב’ כמדומני לעניין עיסה שמטגנים במחבת עם חמאה ומצריך נטילה לדבר שטיבולו במשקה ואם זה בשמן אחר שלא זית אזי אינו מצריך נטילה והוא כעניין הלחוח שהתימנים נוהגים לעשות … ולפי זה האם נתן לקבוע סעודה על דבר שאין עליו חובת טיבולו במשקה?

תשובה:

לא הבנתי את הקשר בין הנושא של נטילת ידים לדבר שטיבולו במשקה לענין קביעות סעודה… גם לחם אין טיבולו במשקה ואעפ"כ הוא חייב בנטילת ידים.

ולמעשה נראה שאף שלחוח נעשה מעיסה נוזלית יש בו קביעות סעודה כיון שיש בו עובי וסמיכות, ראה כאן בענין זה.