צירוף יחידים שלא התפללו עם ששה שכבר התפללו

שאלה:

שלום רב
שלושה שניכנסו בזמן מאוחר לבית כנסת ולא עוד היתפללו שחרית, האם אפשר להם לקחת מהמיניין שישה גברים שכבר היתפללו ולהיצטרף עם השלושה כדי
שהשלושה יתפללו במיניין ויוציאו ספר תורה אם זה יום
שני או חמישי?נא לתת המקור אם אפשר. או אין שום היתר בהלכה!
תודה. מימון.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שכוונתך לצרף שישה לארבעה ולא לשלושה, שזה כמובן לא מספיק… ואף בזה, תפילה בציבור זה לא יחשב, כיון שרוב הציבור כבר התפללו, השאלה אם יוכלו להצטרף לאמירת קדושה, כיון שאותם יחידים לא שמעו, ובענין זה  נחלקו הפוסקים כמובא בהרחבה בשו"ע ומשנה ברורה בסי' סט, השו"ע פוסק שיכולים לומר קדושה באופן שהוא כעין מנחה קצרה שמתחיל אחד מהם שמונה עשרה בקול רם ואומרים קדושה ואחר כך ממשיכים להתפלל, ואילו המשנה ברורה מביא מהרדב"ז שחלק על זה, והביא שהמנהג כדברי הרדב"ז שאם אין רוב המתפללים עכשיו יחד אי אפשר לומר ברכו וקדושה.