הזיק בדרך הילוכו מטען שהיה מחובר לתקע

שאלה:

אם שמתי כבל טעינה לפלייסטיישן שלי והטענתי בו את השלט ואז אמא שלי נכנסה הביתה ואני הייתי מחובר עם מטען לפלייסטיישן מהספה ואז היא באה ונכנסה במטען ומשכה אותו איתה ואז נשבר החלק שמטעינים בפלייסטיישן אז מי צריך לשם?

תשובה:

שלום וברכה,

האמא שעבה היא נחשבת המזיקה אמנם לא בכל מקרה ניתן לחייב אותה. ולכן, אם המטען היה מונח במקום סביר חייב המזיק. אבל אם המטען היה מונח במעבר שמקום שלא אמורים להניח שם מטען, והעובר לא חשב בדעתו שעלול להיות שם מטען, פטור המזיק.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן תיב.