האם יש להחזיר דמי שידוך שהתבטל

שאלה:

אדם שהשתדך ואח"כ התברר לו שהבחורה לוקה בנפשה האם צריך להחזיר דמי שדכנות

תשובה:

שלום וברכה,

שידוך שהתבטל אחרי ששילמו הצדדים לשדכן, אם השידוך בוטל מחמת אי תאמה, או מחמת קטטות או ויכוחים שהתעוררו ביניהם, אין השדכן חייב להחזיר את דמי השדכנות. אך אם התגלה מום אצל אחד הצדדים, ודרך העלום להקפיד על מום כזה – חולי, בעיה נפשית, בעיות רוחניות וכדו' – נחשב למקח טעות, והשידוך בטל מעיקרא וחייב השדכן להשיב את דמי השידוך.

בהצלחה.