לשון הרע על קבלן – לתועלת?

שאלה:

קבלן שבאופן מובהק מנסה להיתנער מאחריות על תיקון תקלות בדירה חדשה.האם יש התר לשים מודעה בבנין חדש שהוא מאכלס בשבועות הקרובים שבו היה כתוב שלא לחתום על בדק בית עד שעושים בדיקת מהנדס חיצוני על מנת לעמוד על הזכויות שלכם על החתום דירים מפרויקט אחר של אותו קבלן.

תשובה:

שלום רב,

אם זה נעשה לתועלת כדי שאנשים לא יפסידו את כספם זה מותר. אבל אם זה נעשה כדי להשמיץ את הקבלן זה אסור. ההרגשה היא שאתה קצת מונע מרגשי נקם שאולי לפעמים זה קצת טבעי (שאנו כיהודים טובים מצווים  להתגבר עליהם). אבל זה גובל כבר באיסור חמור של לשון הרע. לכן, הייתי מציע אם אתה רוצה להציל את השכנים החדשים אתה יוכל לכתוב בעילום שם שיש אנשים שנפגעו מכך שחתמו לקבל ואח"כ סבלו, בלי לציין את שמך או את שם הקבלן הספציפי הזה. ואגב, לא ברור כלל וכלל שהקבלן חייב לתקן את מה שאתה סבור או החברה של הבדק בית שהבאת סבורים שהוא חייב לתקן. דבר כזה צריך להתברר בבית דין ולא כאן באתר בלי כל אפשרות לבחון את זה. וזו סיבה נוספת מדוע הייתי ממליץ לך לחשוב טוב לפני שאתה משמיץ את הקבלן.