מה הוא לבוש צנוע?

שאלה:

שלום
רציתי לשאול מה הם הגדרים של צניעות, הרי יש הרבה ספרים בעניין שכותבים הלכות בכללי, אבל משמר התורה ממש נכנס לכל פרט ופרט, האם יש חיוב לעשות כל מה שאומר? זה חתום על רוב פוסקי הדור, אף על פי שרוב החרדים לא נוהגים לפי זה, וכן זה לא כתוב בשאר הספרים על הצניעות

תשובה:

אינני מתמצא בכללי משמר התורה, ובכלל אינני חושב שתפקידי כרב להכנס לפרטי הענין הזה, זה לא מכובד ולא צנוע. הדרך הנכונה היא לשאול מורה יראת שמים בסמינר או בבית יעקב, או רבנית שמקובלת עליך ואת מוצאת דרכה את העבודת ה' שלך, והיא תייעץ לך כיצד לנהוג.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. ספר זה מלא וגדוש בחומרות שאינן מעיקר הדין, וחומרות מביאות לבסוף לידי קולות.

    ראיתי שאפילו הגרב"צ מוצפי שדרכו להחמיר בהלכה, נשאל על הספר תבורך מנשים שאסר לדוגמא גילוי פתח הצוואר, והגיב שזו חומרא והספר הזה אינו להלכה.