רופא נשים שנעזר במגע של חיבה אסור

שאלה:

שלום רב
אני גר בחו"ל ואין קרוב לביתי רופאת נשים לכן אני מלווה את אשתי בכל ביקור אצל הרופא נשים שהוא יהודי מומחה בתחום אך לצערינו איננו שומר תורה ומצוות אך הוא מסורתי ומכבד אך הבעיה שמכיון מהוא קצת מבוגר בערך בן 65 -60 הוא מאוד לבבי לכל הנשים וקורא להם יקירתי אך השאלה הרצינית היא שבשביל לתת ביטחון לאשה לדוגמא כאשר היא שוכבת ולוקח לה לחץ דם הוא מלטף לה את הרגל והיות והוא יהודי ואין שום צורך רפואי בכך נלע"ד שזה איסור גמור אך האם יש כאן לפני עיור אם אני לא מעיר לו על כך? יש לציין שהוא ידוע בקהילה בתור אדם חם שלא היה איתו אף פעם בעיות של צניעות ולכן הוא עלול מאוד להפגע וא"כ נשאלת השאלה אם אין אפשרות לומר לו שימנע מנגיעה מיותרת האם אסור ללכת אליו? והאם יש לכם עיצה באיזה אופן לומר לו כדי שלא יפגע
תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שחובה לומר לו את זה בצורה מכובדת ומכבדת, תאמר לו שכיון שאתם אנשים דתיים והדת אוסרת נגיעה של חיבה בין איש לאשה, גם כשהמטרה היא להרגיע וכו', אשתך מבקשת שימנע מכך. הוא יהיה מוכרח להבין ואם תאמר את זה בנעימות אין לו סיבה להפגע. תסביר לו שזה ענין דתי ולא קנאות גברית. אין מקום ללכת לרופא כזה בלא להסביר לו נקודה זו.

ערב טוב.