שבר קרמיקות של פועלים שהזיקו אותו

שאלה:

משקמים לנו את הבלוק שיקום שכונות והם חתכו לי מהמחסן חתיכה וגרמו שיכנס אליו אוויר ללא רשות שלי אז לא היה מוצא חן ושכל טוב בעיני וגם כל העפר והרעש שהם עושים אז לקחתי את הקרמיקה שלהם ושברתי אותה נהגתי בשכל טוב נכון? כי מידה כנגד מידה הם ערבים ויהודים

תשובה:

שלום וברכה,

לא נהגת כשורה, היה עליך לתבוע אותם על הנזקין, ואין לך היתר להזיק אותם כנגד. אם הנזק שעשית היה כדי למנוע שלא יזיקו אותך, יש לדון האם מותר. אבל נזק כדי לנקום – אסור.

בהצלחה.