להתפלל בשעות העבודה שאני יושב בטל

שאלה:

האם מותר להתפלל בעבודה? אני עובדת בתור סייעת רפואית ולפי החוק אני אחראית רק על הילדה ולא מעבר. והמפקחת אמרה לי שאני אחראית גם על הילדה וגם אני צריכה לעשות כל מה שהגננת אומרת לי. והם לא מרשים להתפלל בגן ואני מתפללת כשהגננת מוסרת ריכוז שלה זה לא מפריע והיא מרשה לי להתפלל בזמן הזה. האם זה מותר או אסור?

תשובה:

שלום וברכה,

הבנתי מדברייך שאת צריכה לעבוד על פי ההוראות שניתן לך מהגננת. ואם הגננת מתירה לך להתפלל – בזמן שאין לך שום תפקיד, ואת יושבת בטילה – מותר לך להתפלל באותו העת.

בהצלחה.