דין תורה ופסיקה בנוגע לתשלום שעות נוספות אשר הוכרו כמבוצעות על ידי המעסיק – אך לא שולמו מעולם.

שאלה:

לאחר שלוש שנות עבודה בהן עבדתי קרוב ל 30 שעות נוספות מידי חודש והעלתי אתאחוזי המכירה והכנסות החברה במאות אחוזים – נסגרה החברה במפתיע. המעסיק אמנם שילם את פיצויי כדין, אך סרב לשלם את השעות הנוספות אשר הגיעו לקרוב לאלף שעות מוכחות, עליהן חתם בדו"ח השכר מידי חודש בחודשו. שאלתי, האם קיים דין תורה האומר כי על המעסיק (קיבוץ, במקרה זה) מחוייב לשלם לי את השעות הנוספות.
פניתי אליהם בבקשה אך הם מסרבים לשלם . אשמח לדעת מהו דין התורה בסוגיה זו ואם ניתן אף להפנות אותי למראה מקום בנושא זה.
בתודה ובברכה,
אילנה פלג

תשובה:

שלום וברכה,

מעביד חייב לשלם לעובד עבור כל שעות העבודה שעבד, ואסור לו למנוע את שכר העובד. ואם עושק את שכרו עובר בכמה וכמה איסורים. ראה שולחן ערוך חושן משפט סימן שלט סעיף ב.

בהצלחה.