בדיקות הפסק טהרה ושבעה נקיים עם נוברינג

שאלה:

שלום לרבנים מה הדין בדיעבד אישתי עשתה הפסק עם נורברינג האם נחשב אני פוסק לפי הרב עובדיה תודה רבה

תשובה:

יש לעשות היום שוב הפסק טהרה ולהתחיל את הספירה מחדש.

מקורות:

לגבי הטבילה עם נוברינג יש מקום להקל, כיון שההתקן מונח שם ברפיון והמים נכנסים סביבותיו, אבל לגבי הבדיקות והפסק טהרה עם נוברינג זו בעיה כיון שהוא מונע בדיקת חורים וסדקים, ולא הייתי מתיר באופן זה.

ראה כאן תשובה מפורטת בענין זה ממו”ר הגאון רבי אשר ויס שליט”א.