מגירה שהיא בסיס לדבר האסור

שאלה:

שלום כבוד הרב
כאשר המגירה נהפכת לבסיס לדבר האסור כגון שיש שם מעות עם ערך גבהה ובכול זאת אדם מעוניין וצריך לקחת משם משהו בשבת האם יש איזושהוא פיתרון?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם היא בסיס לדבר האסור הרי שהיא מוקצה ואין להוציא אותה בשבת. כמו בכל מוקצה יש את הדיון בפוסקים אם טלטול מוקצה ברגל מותר בשבת או אסור, המשנה ברורה בתחילת סי' שח כידוע מיקל בזה והחזון איש מחמיר, ונהגו להקל. יש להזהר להוציא משם לפני שבת מה שצריך.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ שח ס”ק יג, ולעומתו בחזון איש בסי’ מז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השאלה אם זה באמת בסיס כלומר הונח בכוונה ויש על זה כל דיני בסיס או שבכלל אין כאן דיני בסיס כלומר ששכחו את זה או שהונח ביום חמישי ולא התכוונו להשאירו לשבת ובאופן זה יש הרבה היתרים