קריאת תהילים בראש השנה

שאלה:

כדאי לאדם בסוף יום ראשון (דינא קשיא) של ראש השנה לקרוא תהילים? ובליל הושענא רבה?

תשובה:

שלום וברכה

כמובן זמנים אלו מסוגלים מאוד לאמירת תהילים, כידוע נהגו רבים מגדולי הדורות לסיים בכל יום של ראש השנה את כל ספר התהילים, ועל זה נאמר, אחד המרבה ואחד הממעיט ובלבד שיכוין ליבו לשמים, וטוב מעט בכוונה מהרבה שלא בכוונה. אמת שלגבי מקרא בלילה נאמר שכיון שהוא זמן של דין אין אומרים, אבל בזמן שאדם במשפט זה הזמן לתפילות.

שיתקבלו התפילות.