נתקע ברכב שחונה במקום המפריע

שאלה:

יש רכב שחונה בחניון שלנו באופן קבוע שחצי מהרכב בחוץ על חשבון המעבר אפילו שיש לו מספיק מקום, תמיד הוא מפריע ואני נזהר מאד לא לפגוע לפני כמה ימים יצאתי ברוורס בצורה מבוקרת אבל משום מה לא שמתי לב ופגעתי בו, מה הדין שלי
כל הפרטים אינם מוגזמים, חצי מהרכב חונה במקום שלא שייך לו אלא למעבר

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שחונה במעבר נוהג שלא כשורה, ויש להעיר לו על כך. אך אם לא חסם לגמרי את המעבר ועדיין נשאר מעבר לרכב לכניסה ויציאה, חייב הנהג שפוגע ברכב למרות שהלה נהג שלא כדין. ואם חסם את המעבר לרכבים להכנס ולצאת פטור הפוגע.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא ב"ק כח, ע"א מבואר שהממלא חצרו של חברו בחביות ולא יכול בעל החצר לעבור, מותר לבעל החצר לשבור את החביות כדי לפנות לו דרך. וכתבו התוספות ד"ה טעמא שאם לא מילא את כל הדרך ויכול בעל החצר לעבור אסור לו לשבור לו את החביות. וכמו כן ברכב שחונה במעבר אם חוסם את המעבר מותר לפגוע בו. אבל לא חוסם לגמרי את המעבר, למרות שחונה במעבר אסור לפגוע בו, והפוגע ברכב דינו כמזיק בידיים שחייב.