עובדת במשק בית ששברה נברשת

שאלה:

שלום וברכה !
אני עובדת במשק בית אצל שכנה שלי.לאחר מסיבה שהייתה בביתם הייתי צריכה לסגור את השולחן כדי שאוכל לנקות.כשהרמתי את אחת הפלטות של השולחן פגעתי בנברשת שמעליה.זאת נברשת שיוצאים ממנה כעין חוטים ארוכים עם תאוה שבסופם יש כעין כוס מזכוכית הפוכה.אחת הכוסות נשברה כתוצאה מהרמת פלטת השולחן (האור עדיין עובד אך הזכוכית שבורה).רצוני לשאול האם אני חייבת בנזק שעשיתי תוך כדי הנקיון ? ואם חייבת- בכמה אני חייבת האם רק בנזק הכוס השבורה או בכל הנברשת (יש לציין שאין להשיג נברשת כזו לקניה עכשיו בחנויות) ?
אודה לכם מאוד אם תענו לי מהר תשובה כדי שאדע מה לומר לבעלת הבית .תודה מראש ויישר כוחכם

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין נחשבת העובדת למזיק בידיים, ומוטל עליה לשלם את הנזק. אין חובה לשלם נברשת חדשה, אלא את התיקון של כוסית אחת. ואם לא ניתן לתקן, יש לשלם את ירידת הערך של הנברשת.

בפת"ש סימן שלא הביא את תשובת חוות יאיר סימן קו שנהגו שלא לגבות נזקים קלים מהעובדת בבית. אך הבעה"ב אינו מחיוב למנהג אלא במקום שרובא דרובא נהגו למחול שאז לא יוכל לתבוע את העובדת. על כל פנים, כיון שמצאו בפוסקים שיש מנהג שלא לתבוע נזק קטן מהעובדת – לכן נכון שלא לתובעה כלל או לפחות להתפשר עימה בדבר קטן.

בהצלחה.