חינוך בדרכי נועם

שאלה:

שלום הרב שבוע טוב,
בשבת הילדים שלי שחקו ליד המיחם שבת (בני 3 וחצי + 4וחצי)
והם התעסקו בזמן שישנו צהריים במיחם בכפתורים והריתחו אותו
כעסתי אליהם לא רק בגלל שידעו שאסור לגעת מבחינת שבת אלא גם בכללי את שזה חמור וזה מסוכן מאוד,
מה שכן לאחד הילדים שהיה יותר מעורב בענין ריציתי להראות לו כמה המיחם חם וכמה שאסור לגעת. אז ממש הוא לקחתי לו את היד והוא נגע לשניה אפילו פחות בגוף המיחם ונהיתה לו כיויה ממש קטנה (כמובן ללא כוונה) , מה התיקון שלי?

תשובה:

הזדעזעתי לקרוא מה שקרה!

חלילה לפגוע בילד כדי להמחיש לו דבר כזה, תקבל על עצמך בלי נדר להשקיע זמן למחשבה כמה דקות כל יום על חינוך בדרכי נועם, אולי לקרוא ספר טוב על חינוך ילדים על פי תורה, וזה יהיה התיקון הטוב ביותר.

חשוב מאוד מאוד להרחיק את המיחם מהישג ידם של הילדים, כשהיו לי ילדים קטנים בבית דאגתי לכך שהמיחם יהיה בפנים השיש והכפתורים כלפי הקיר ולא החוצה, אף שעל ידי כך גם הברז היה פחות נגיש… מאוד חשוב לשמור על הבטיחות, זו סכנה של ממש.

שבוע טוב ומבורך.