שבע ברכות ספרדים לא בבית החתן

שאלה:

בסד
שלום הרב!
בשבע ברכות שמברכים לא בבית החתן. מברכים קודם כל הגפן ואחר כך אשר ברא או הפוך? ומתי המזמן שותה מהכוס?

תשובה:

שלום רב,

כאשר מברכים רק אשר ברא והגפן. כתב החיד"א שיש לברך קודם ברכת הגפן ואח"כ אשר ברא. וראה בשו"ת יביע אומר (ח,ח סי' כג אות יח) שהביאו. ומאידך הביא מי שחולק ואומר שיש לברך גם במקרה כזה קודם אשר ברא ואח"כ הגפן, ותמה על דבריו והניח למסקנה כאמור, לברך קודם הגפן ואח"כ אשר ברא.