עבודה בשבת – אבטחת משחק כדורגל

שאלה:

שלום לכבוד הרב
מצאתי עבודה באבטחה לתקופה הקרובה עד לגיוס.
העבודה הזאת מזדמנת לפעמים.. כשיש אירוע אז קוראים לנו
עכשיו יש אירוע בצאת שבת משחק של הפועל באר שבע
ובעבודה רוצים שאבוא לעבוד משעה 2 וזה יוצא בשבת.. אז שאלתי אותם אם אני עושה פעולה שמחללת שבת אני לא מתכוון להמשיך לעבוד בתגובה המזכירה אמרה לי שאני רק צריך לעמוד בכניסה למנוע מאוהדים להיכנס מוקדם במידה ואני לא מחלל שבת מותר לי לעבוד או שאבטל?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס! ראשית, יתכן מאוד שזה יהיה כרוך בחילול שבת וכבר תהיה בתוך הענין… שנית, אין לך חילול ה' גדול מזה שיהודי עומד בשבת ומאבטח משחק כדורגל שכל ענינו חילול שבת המוני בהגעה של האנשים ומכירת הכרטיסים ועוד ועוד. זה לפני שדיברנו על האיסור של שכר שבת [הרי אתה מקבל לפי שעות].

תבטל ובעזרת ה' בזכות שמירת השבת כהלכה תזכה לשפע של פרנסה.

השבת היא מקור הברכה!