לתבוע מחברת ביטוח כאשר נוסע אחר עשה את התאונה

שאלה:

שכרתי רכב מחברת השכרה פה בארץ ועשיתי ביטוח פרטי בחול נגד כל נזק , אח שלי לקח האוטו לכמה שעות והזיק אוטו של מישהו בסכום של כ 7000 אלף שקל ותבענו הביטוח בחול וקיבלנו כל הכסף חזרה האם יש פה גניבה כל שהוא או בעיה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אם הביטוח מבטח גם נוסע אחר – את אח שלך – מותר לך לתבוע את חברת הביטוח, ואם הביטוח לא מבטח נוסע אחר, היה אסור לתבוע את חברת הביטוח.

אם הביטוח שבחו"ל הינו בבעלות גוי, אסור לגזול את הגוי אבל אם עבר וגזל אין חובת השבה. חובת השבת הגזילה נאמרה בגזל ישראל ולא בגזל גוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה נתיבות סימן שמח ס"ק א.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בנתיבות סימן קצד ס"ק ז מבואר שהפקעת הלוואתו שמותרת בגוי, דוקא אם בא לידו הממון בהיתר, ולא כשלקח באיסור.