מצאתי סדק ברהיט חדש אחר שהגיע לביתי

שאלה:

שלום רב,
קניתי רהיט מתצוגה בחנות, בחנתי במבט מהיר שאין שברים או סדקים ובחרתי במוביל שהמוכרות המליצו לי עליו. כשהגיע ראיתי שיש סדק כמעט לאורך חצי מהרהיט.מה הדין במקרה זה ? יש לציין שלעתים ישנם רהיטים וחפצים פגומים בחנות זו

תשובה:

שלום וברכה,

היות והסדק נמצא בבית הלקוח, ואחר שזכה הלקוח ברהיט, מחזיקים שהסדק נעשה בבית הלקוח, וההפסד על הלקוח, ואינו יכול לדרוש החלפת המוצר, עד שיוכיח שהסדק נעשה אצל המוכר.

העובדה שלעיתים ישנם רהיטים פגומים בחנות לא משנה את הדין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רכד ס"א ששכל מי שנמצא בידו המום אומרים כאן נמצאו כאן היו, ומחלוקת שו"ע ורמ"א האם הולכים אחר רשות הקניינית או רשות הפיזית. במקרה הנ"ל החפץ נמצא בבית הלקוח וגם בחזקת הלקו, ולכו"ע ההפסד על הלקוח.

העובדה שלעיתים יש מומים בריטי החנות לא משנה את הדין, שהרי שם מדובר במיתת הפרה והרי דבר מצוי הוא.