ציערתי בן אדם ואינני יודע מי הוא

שאלה:

ביום כיפור לפני הרבה שנים הייתי עם חברה שלי בבית כנסת ואשה אחת הייתה שם והיא הייתה חולה וצחקנו עליה כי היא עשתה דברים שהיו מצחיקים לגיל שלנו ונראה לי שהיא מקפידה עלי ואין לי מושג מי היא. מה אני אעשה? והיא גם לא מתפללת בבית כנסת ההוא יותר

תשובה:

שלום וברכה

אם אין מה לעשות ולא ניתן לאתר אותה, אז אין מה לעשות רק להתחרט ולעשות תשובה… הכי חשוב זה לדעת מכאן ולהבא רק לשמח אנשים ולא לצער אותם, והוא רחום יכפר עוון.

יום נעים.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כבר שנים שאני מרגישה שהיא מקפידה עלי ואני לא יודעת איפה היא גרה בדיוק ואיך קוראים לה התפללתי אתמול וביקשתי מה' סימן וראיתי אותה היום אז כנראה שזה הסימן. איך אני אבקש ממנה סליחה?