לשלם ערבות מכספי צדקה

שאלה:

שלום לכבוד הרב.
חתמתי ערבות על הלוואה למישהוא, והנה ההוא אין לו לשלם את החוב, וע"כ באים אלי לגבות את החוב.
השאלה האם מותר לי ללכת לגבאי צדקה ולבקש כסף בשביל אותו אדם שאין לו כסף לשלם את החוב.
וכן האם מותר לו להפריש מכספי מעשר ולשלם את החוב.

תשובה:

שלום וברכה

אם אותו אדם שלווה את הכסף זכאי מבחינת מצבו הכלכלי לקבל כספי צדקה, והוא לא מסתדר, אתה יכול גם לבקש זאת בשבילו, אבל לשלם בעצמך את החוב מכספי מעשר לא תוכל, כיון שהחוב חל גם על עליך ובכך אתה בעצם פורע חובך מכספי מעשר.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. האם יש בעיה למחול לעני על חוב מכספי מעשר? הרי לאחר שהערב יפרע את החוב, יוכל לתבעו מבעל החוב, ואם כן מדוע שלא יהיה אפשר מכספי מעשר?

  2. לדעתי מותר. הרי גם אם תשלם את הערבות עדיין הוא יהיה חייב לך כסף, וזה מעיק עליו באותה מידה. אבל אתה לא יכול לפרוע בעצמך את חיוב הערבות שלך מכספי צדקה שלך.