זכויות יוצרים על תמונות באינטרנט

שאלה:

שלום כבוד הרב
שאלה על זכויות יוצרים:
תמונות שמפורסמות באינטרנט האם מבחינת זכויות יוצרים, מותר להסתכל חופשי?
לדוגמא יש אתר דתי שיש בו מקבץ הומור שמפרסמים תמונות מצחיקות, ואני לא יודעת מה המקור של התמונות ואם יש עליהן זכויות יוצרים ואם מי שפרסם שמר על זכויות יוצרים.
זה בעייתי באינטרנט לא תמיד ברור.

תשובה:

שלום וברכה,

איסור זכויות יוצרים חל על המפרסם שלוקח ללא רשות תמונות, ומפרסם באתר שלו. הצופה באתר כשיודע שהתמונות גזולות, אסור לו, משום שהוא מסייע לדבר עברה, אך כל עוד שאינו יודע מקורם א"צ לחשוש שמא התמונות נגזלו.

בהצלחה ושבוע טוב.