מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
מותר לחלק מעשר כספים מפיצויים לאברך כל פעם חלק מהמעשר בחודש במקרה שקשה לתת בבת אחת

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לחלק את התשלומים, בכלל החיוב הוא שנתי, כלומר אדם באופן עקרוני יכול לרשום לעצמו במשך השנה את ההכנסות ואחר כך להפריש על הכל יחד לא חייבים מיד כשמקבלים את הכסף. אבל דוקא ההמלצה שלי כן להפריש מיד, שהרי כשאתה מקבל את כל הפיצויים הכי קל לתת חלק, לאחר זמן כבר לא תמיד יהיה כסף ביד…

רוב שפע תמיד!