עזרה לחבר ממעשר כספים

שאלה:

שלום,
אני מעוניין לקחת הלוואה מהבנק לצורך חבר.
חשבתי שכדי למנוע את הצורך בהיתר עסקא ביני לבינו, וגם כדי לתמוך בו, אני אשלם את הריביות בעצמי מכספי מעשר והוא יחזיר לי את הקרן בלבד.
השאלה היא האם אפשר לתת את זה מכספי מעשר?
מצד אחד זה כספי צדקה שהולכים לבנק ולא לעניים.
מצד שני אם אני לא יכול לתת מכסף מעשר אז אאלץ להלוות לעני בריבית. ואולי זה סברא שיחשב צדקה (לכל הפחות כמו כספים שקופת צדקה מוציאה על פרסום וכד')?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אם החבר זקוק לכספי צדקה יתכן וזה אפשרי, כפי שציינת, ועוד יותר, אתה בעצם נותן לו בכך שאתה משלםן את הריבית עבורו. אבל אם אין סיבה לתת לו כספי צדקה, והוא מסתדר עם ההלוואות וכו' וכל הבעיה היא רק טכנית לארגן את ההיתר עיסקה או לסמוך עליה, אני לא רואה כל הגיון להוציא למענו מכספי צדקה.