לדווח למשטרה על אדם שמשאיר רכב מותנע עם ילדים

שאלה:

בסד דחוף
שלום
בגן שבעירנו ישנו אב שמגיע עם רכבו וילדיו בתוכו
עוזב את הרכב מותנע או שלא הילד משחק עם ההגה ולפעמים לוחץ על הגז יש תינוקת ברכב פשוט אין עם מי לדבר ואבא עוזב את הרכב בעוד שיכול להיות אסון האם מותר לדווח למשטרה ?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמעשיו עלולים להביא סכנה לציבור, צריך להתרות בו, ואם לא שומע להתראה מותר למוסרו למשטרה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב ובסימן תכה ס"א, לגבי מי שעוסק בזיוף מטבעות, ויש סכנה על כל יושבי המקום אם יוודע דבר הזיוף למלכות, שמותר  למוסרו ולומר שרק הוא לבדו עוסק בזיוף המטבעות, אלא שיש להתרות בו לפני שמוסרים אותו.

ובשו"ת מנחת יצחק ח"ח סימן קמח התיר מטעם זה למסור אדם שנוסע במהירות ועובר על חוקי התנועה, ובמעשיו מסכן את הציבור. והוסיף שהדין שההתראה לפני המסירה שהובא בשו"ע צריכה להיות דוקא בב"ד. וצריך עיון מהיכן לקח דבריו שצריך התראת ב"ד. ולכאורה די שמתרה בו אדם רגיל. אמנם מצאנו בסימן תטז לגבי כותל ואילן רעועים שצריך להתרותו דוקא בב"ד, ואם לא התרו בו חבריו אינה התראה. יש לחלק ששם אינה סכנה ממשית, ולכן לא יתן ליבו אם לא שיתרו בו בב"ד. אבל עוסק בזיופים או בנוהג ברשלנות שהסכנה ממשית, א"צ התראה דוקא בב"ד.