הדפסה בבי"ח

שאלה:

שלום רב,
כחלק מהכשרתי כפסיכולוג, אני מטפל במרכז רפואי ששייך לעמותה (כמו בי"ח "הדסה" למשל, ששייך לארגון נשות הדסה) ועובד עם כל קופ"ח עם טפסי 17. שאלתי – האם אני יכול להדפיס בביה"ח מאמרים בנושאי פסיכולוגיה וטיפול? במידה ולא (גזל??) וכבר הדפסתי כמה, כיצד אוכל לתקן? להשיב את מס' הדפים למדפסת למשל?

תודה רבה! ישר כחכם

תשובה:

שלום רב,

אם מדובר בהדפסה בכמות מועטת, שניתן להניח שההנהלה מרשה לעובד להדפיס עבורו – מותר. ואם מדובר בכמות הדפסה גדולה, ולא נראה שההנהלה הייתה מאשרת – אסור. אם מביא דפים משלו ומדפיס כמות גדולה, נראה שמותר.

אם עבר והדפיס באופנים שהיה אסור להדפיס, מועיל אם מחזיר את הדפים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה ש"ך סימן שנח ס"ק א.