שימוש באינטרנט של אחר

שאלה:

שלום וברכה
האם כשהמחשב שלי קולט רשת ווי פי של מישהו אחר וניתן להתחבר אליו וע"י לגלוש באינטרנט, האם הדבר מותר מכיוון שמסתמא אינו מקפיד על כך?
או שמ נאמר שכיוון שזה עשוי להאט מעט את קצב הגלישה שלו, או מסיבות אחרות, יהיה אסור?
ואולי יש לחלק בין שימוש מרובה לשימוש מועט, ומהו א"כ שימוש מועט?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

הכלל בדברים אלו, שדברים שדרך בני אדם להקפיד אסור להשתמש. ואם אין דרך בני אדם להקפיד מותר.

כמדומני שאנשים מקפידים שלא יכנסו לרשת שלהם, משום שמאיטים להם את הקצב. או מטעמים אחרים. ואם כן הדבר אסור.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנט.