מסייע לדבר עבירה

שאלה:

שלום כבוד הרב.במסגרת עבודתי,ביצעו כמה אנשים הזמנה טלפונית אוכל ממקום שאינו כשר(שמוכר בשר ופותח בשבת),וביקשו ממני לאסוף עבורם את האוכל,לאחר מחשבה החלטתי שאיני מוכן להביא להם כי אני לא רוצה שאני יהיה השליח להאכיל את עם ישראל מאכלים הללו.
ברור לי שכך ההלכה.
האם נהגתי נכון?ומה המקור לכך?והאם מדובר באיסור תורה?

תשובה:

שלום וברכה

אין ספק שאם מדובר באוכל שאינו כשר ואסור לאוכלו, אין כל היתר לסייע להם ולהביאו להם, שהרי זה בכלל מסייע לדבר עבירה. [כאשר הפרנסה שלך כרוכה בכך זו שאלה אחרת ויש כמה צדדים לקולא, אבל באופן שאינך מחוייב בכך מצד העבודה שלך, אלא פשוט ביקשו ממך כך לעשות, זה מסייע לדבר עבירה]. איסור זה הוא מדרבנן ולא מהתורה. יש בענין זה חילוק בין דבר שבלעדיך לא היה ניתן לעבור על האיסור, וכגון שהמאכל האסור נמצא מעבר לנהר ורק אתה יכול להביאו, שבזה האיסור הוא מהתורה, ומהכתוב לפני עיור לא תתן מכשול, לבין אם הם יכולים להביאו בעצם, אלא שביקשו את עזרתך, שבזה האיסור הוא רק מדרבנן מדין מסייע לדבר עבירה וכאמור.

מקורות:

ראה כאן הרבה תשובות בענין זה.