משחק און ליין עם אנשים מחו"ל ששם עדיין שבת

שאלה:

האם מותר לשחק משחק אינטרנטי און ליין עם אנשים מחו"ל שאצלם עדיין שבת ויכול להיות שהם בכלל גוים

תשובה:

שלום רב,

באופן כללי היה מקום לומר שמאחר שרוב רובם של האנשים בחו"ל הם גויים, נמצא שאין לחשוש שמא העומד מולך הוא יהודי, וממילא יהיה מותר. אולם הדין הוא באם המיעוט הוא קבוע במקומו, הכלל הוא כל קבוע כמחצה על מחצה. ולכן, למרות שיש רק מיעוט קטן של יהודים, ומאחר שהם קבועים במקומם, (לדוגמה: יושבים בביתם). ההתייחסות היא כאל 50-50.

יחד עם זה, לשאלתך האם מותר לשחק כך, התשובה היא שמותר. משום שבהצטרף לספק הנ"ל שמא הוא גוי (גם אם ההתייחסות תהיה כ50-50), יש להוסיף שלא ברור מ  האיסור הרובץ עליך בפעולה זו בהנחה שהעומד מולך הוא יהודי. איסור לפני עיוור לא ברור כלל שיש כאן, משום שאני מניח שמי שנכנס לשחק תמיד ימצא ברחבי האינטרנט מישהו אחר מולו. אז אין כאן תרי עברא דנהרי. וגם יש רבים הסוברים שאין איסור כזה במחללי שבת ראה ש"ך יו"ד סי' קנא סק"ו. לכן, בהצטרף הספיקות דלעיל, התשובה לשאלתך שמותר.