לקיחת כומתה ממחלקת אבידות

שאלה:

שלום כבוד הרב!
אני חייל בצה"ל ולאחרונה איבדתי את הכומתה שלי באזור הבסיס.. השאלה שלי היא האם מותר לי ללכת למחלקת אבידות של רכבת ישראל או תחנה מרכזית ולבקש כומתה אחרת או שיש בכך גזל? הבעלים התייאשו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אסור לקחת ממחלקת אבידות משהו שאינו שלך.

מקורות:

גם אם הבעלים התייאשו, מי שזכה בכומתה היא חברת התחבורה והיא מעוינת לתת אותם לבעלים ולא לאחרים.

אף אם הכומתה היא רכוש של צה"ל, מכל מקום אם כל חייל אחראי על מה שהוא מקבל, יש לחייל זכות בכומתה לעניין שהוא חייב באחריותו ודבר הגורם לממון כממון מצד דינא דגרמי. עיין תוס' ב"ק דף עא ע"ב ד"ה וסבר.