האם מותר לכבד זרים מהארוח שבמשרד

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשואל שאלה לגבי ענייני גזל וכו'.
אני עובד קבלן של חברה גדולה בארץ,
בחברה הזאתי יש תנאים טובים בבוקר יש סנדוויצ'ים,
יש עגיות מלחות מתקות כל היום,תייונים מכל מיני סוגים, ברוך ה' שפע רב.
רציתי לשאול שאלה לגבי ענין גזל,
יש לכולם אדם שנכנס יד חופשית לקחת מה שהוא רוצה אורחים,עובדים וכו'.
מידי פעם אני הולך למפעל שלי ואנשים מבקשים מימני להבאים לנם קצת עוגיות ותיונים האם מותר לי לעשות את זה? כי אף אדם בפועל לא אוסר על זה?

תשובה:

שלום וברכה,

היד הפתוחה שנותנים בעלי המשרד עדיין אינה מהווה הסכמה לכבד זרים. צריך לבקש רשות מפורשת מהמנהל או האחראי כדי לכבד חברים שלא קשורים למערכת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על התשובה.
    במידה ונעשה דבר כזה בלי אישור המנהל כי את המנהל קשה להשיג האם זה גדר זל גזל? אומן סה מעשה לא ישר אך האם זה גזל. ועוד שטלה המידה ואני לוקח לעצמי ואז מתחרטת כבר נלך בהתר. ואז הבאתי למישהו אחר האם גם זה בעייתי?

  2. שלום,
    אם המנהל ראה ושתק, או האחראי ראה ושתק, ניתן לראות זאת כמחילה. אם לקח לעצמו ואח"כ החליט שלא רוצה, יכול להעביר לאחר. שנחשב מזונות שקיבל שיכול להעביר לאחר.
    בהצלחה.