מתווך שלוקח את הפער במחיר בין מה שהמוכר דורש לבין מה שהקונה משלם

שאלה:

העמדתי את דירתי למכירה במחיר מסוים, ופנה אלי אדם ואמר לי שיש לו קונה שמוכן לקנות במחיר יקר יותר, ואותו אדם שפנה אלי מעונין שאתן לו את הפער שבין המחיר שרציתי למחיר שהקונה ישלם, האם מותר לעשות כן.

תשובה:

שלום רב,

כן. מותר לסכם עם המתווך שזה היה שכרו.

כלומר, כל עוד אחד מהצדדים או המוכר או הקונה מודע לכך שהמתווך לוקח את הפער זה מותר ואין כל בעיה. אבל ללא ידיעת אחד מהצדדים והמתווך מספר לקונה כך ולמוכר אחרת, וכך הוא לוקח את הפער זה גזל גמור.